Φωτογραφίες από την Χαβούζα

Μέρος 1

Φωτογραφίες που δείχνουν την παράνομη μεταφόρτωση σκουπιδιών στο χώρο του Άλσους, στο Γκαράζ. Δείχνουν την παράνομη Μεταφόρτωση κι εν συνεχεία και τις παράνομες εγκαταστάσεις για την τοποθέτηση σπαστήρα και μονιμοποίηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ).

Η Χωματερή και ο ΣΜΑ, φωτογραφίες 1-7. Τα σκουπίδια φτάνουν στο χώρο του Άλσους (στο Γκαράζ) και στη συνέχεια τοποθετούνται στους κάδους και επικαλύπτονται με μπάζα, χώματα και κλαδιά, ώστε να πεταχτούν ως μπάζα, πάλι παράνομα, στην χωματερή των Άνω Λιοσίων (στην χωματερή απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών, αλλά επιτρέπεται η ρίψη μπάζων).

Οι παράνομες εγκαταστάσεις, φωτογραφίες 8-13. Είναι παράνομες γιατί ο χώρος είναι χαρακτηρισμένος πράσινο. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός από πράσινο. Ενδεικτικά, δεν υπάρχει ούτε υπεύθυνος μηχανικός, ούτε νόμιμη άδεια, ούτε τυπική μισθοδοσία. Επίσης, η χρηματοδότηση, ενώ πρόκειται για «δημόσιο» έργο, γίνεται με τις πλέον αδιάφανες και παράνομες διαδικασίες, ενώ το ύψος του ποσού που δαπανάται είναι τεράστιο (6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ).

Τέλος, τα λύματα, φωτογραφια 14. Δηλητηριάζουν τον υδροφόρο ορίζοντα, το έδαφος του Άλσους και της περιοχής και τις ζωές μας. Τοξικά απόβλητα από τα νοσοκομεία της περιοχής, σκουπίδια και χημικά, ρέουν καταστροφικά στο έδαφος.

Μέρος 2

Και τα Παράνομα έργα, συνεχίζουν.

Κι ενώ έχουν γίνει αρκετές Λαϊκές Συνελεύσεις Κατοίκων, κι ενώ έχουν μαζευτεί εκατοντάδες υπογραφές, ενώ έχουν γίνει θέμα σε όλες τις τοπικές εφημερίδες και σε άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς να έχουν ένα χαρτί που να τους στηρίζει στις παράνομες ενέργειές τους, η Διοίκηση του Δήμου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο και τα τσιράκια του, συνεχίζουν τα έργα για την εγκατάσταση ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται και η τοποθέτηση της πρέσας/σπαστήρα, και στην τελευταία φαίνεται και η μικρή χωματερή, η οποία, δυστυχώς ακόμα, καλά κρατεί.

Σχόλια
  1. Ο/Η nikos λέει:

    PARTE TA SKOYPIDIA KAI FYGETAI APO DO

Σχολιάστε