Ποιοί Είμαστε

Η Επιτροπή Κατοίκων δημιουργήθηκε από κατοίκους του Περιστερίου, παλιούς και νέους, γείτονες και εργαζόμενους της περιοχής, για να ανατρέψει τα σχέδια της δημοτικής αρχής για υποβάθμιση της ζωής μας.

Έχει στόχο να σταματήσει την δημιουργία της παράνομης χωματερής και του παράνομου σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στον χώρο του Άλσους, το Γκαράζ.
Βάζει σαν αίτημα μάλιστα την επέκταση και ενοποίηση του Άλσους με τους γύρω χώρους, του Νεκροταφείου, του Γκαράζ και του Εκθεσιακού Κέντρου, βέβαια, με την απομάκρυνση των εν λόγω εγκαταστάσεων.

Δεν συγχωρούμε και δεν ξεχνάμε τις παλιότερες αποσπασματικές πολιτικές συρρίκνωσης του πράσινου (εγκατάλειψη και φθορά του άλσους, κοπή δέντρων σ’ αυτό και σ’ όλο το Περιστέρι, αποχαρακτηρισμούς κ.λ.π.) καθώς και τις εν συνεχεία πολιτικές για την αναθεώρηση σε αντιδραστική κατεύθυνση του σχέδιου της πόλης (ΓΠΣ).

Οι περισσότεροι από εμάς άλλωστε, έχουμε ήδη συναντηθεί σε Επιτροπή Κατοίκων, όταν λίγα χρόνια πριν, η ίδια Δημοτική Αρχή προσπάθησε να ψηφίσει το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη εμποδίζοντας την έκβαση αυτή.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!

Να ξέρουν από τη Δημοτική Αρχή ότι θα μας βρίσκουν ξανά και ξανά μπροστά τους κάθε φορά που οι πολιτικές τους επιλογές θα καθορίζονται από τα συμφέροντα των ολίγων και όχι από τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού.

Σήμερα, καταγγέλλουμε τις πρόσφατες εξελίξεις στο γκαράζ που έχει γίνει ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ.

Ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του Εκθεσιακού Κέντρου και την αξιοποίηση του χώρου των «Ζουμπουλιών» (40 στρμ) για πράσινο και μόνο, όπως είχαν απαιτήσει με λαϊκές κινητοποιήσεις και συνελεύσεις οι κάτοικοι στην προηγούμενη αναθεώρηση του ΓΠΣ. Την απομάκρυνση του νεκροταφείου και του δημοτικού γκαράζ απ’ την περιοχή, την ενσωμάτωση του χώρου όπου φιλοξενούνται οι σεισμοπαθείς και των χώρων αποθήκευσης οικοδομικών υλικών, την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Αγ. Βασιλείου την ενοποίηση όλων αυτών των χώρων με το κυρίως Άλσος για την μετατροπή του σε πράσινο πνεύμονα της πόλης μας.

Διεκδικούμε:

Να φύγουν ΤΩΡΑ τα σκουπίδια από το Γκαράζ
Συντήρηση, πότισμα και καθαριότητα του υπάρχοντος Άλσους
Να φύγει το Γκαράζ και το Εκθεσιακό Κέντρο από το Άλσος
Ενοποίηση όλων των χώρων του Άλσους και φύτευσή του με υψηλό πράσινο.

Μέσα από συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα, ανοιχτές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, προσφυγές στο Συμβούλιο Επικρατείας κ.λ.π., ο λαός του Περιστεριού μπορεί και πρέπει να πάρει αυτή την υπόθεση στα χέρια του. Να αναδείξει τις δικές του ανάγκες και τα δικά του αιτήματα για την αναμόρφωση και τον εξανθρωπισμό της πόλης μας.

Σχόλια
  1. Ο/Η fentagin λέει:

    *πρόταση*
    οι φώτο που δημοσιεύετε να μην είναι 4mb σε μέγεθος , αν μη τη άλλο φανερώνει την ανεπάρκεια κοινού νου ..

  2. Γεώργιος Θεοδωρόπουλος

    Άργους 35

    AΘΗΝΑ 104 44

    697 698 96 08

    te17890@yahoo.gr

    ΘΕΜΑ Ελεγχοι στο Δ.Περιστεριου,

    Σε συνεχεια της μηνυσης μου Ε/2009/5546, ΕΓ 95-2009/188

    1 Ελεγξατε αν υπαρχουν ο παράνομες Κατασκευες και αν κατασκευαζονται ακομα σε χωρο πρασινου στο Δ.Περιστεριου ΦΕΚ Δ 569/81 στην οδό Αγ.Βασιλειου 62.

    2 Ελεγξατε αν λειτουργουν οι παρανομες δεξαμενες καυσιμων, συνεργείο, πλυντήριο που συμφωνα με την Ν.ΑΘΗΝΩΝ Δυτικος Τομεας πρεπει να σφραγιστουν 18181/2-12-2009 τηλ 2639801,φαξ 210 2639800 Τρωων 1 Περιστερι 121 33 (σχετ 9909/20/51-α/18-11-2009 Β ΑΤ Περιστεριου)

    3 Ελεγξατε αν το 2009 εγιναν οι ετησιες Υποχρεωτικες Ιατρικες εξετασεις σε ολους τους εργαζομενους ΦΕΚ Β 1503/2006,1323/07 οπως ισχυει

    4 Ελεγξατε τις συνθηκες Υγιεινης και Ασφαλειας των Εργαζομενων

    5 Ελεγξατε αν κινδυνευει η Δημοσια Υγεια

    6 Παρακαλω να ελεγξετε αν καπνιζουν στο καφενειο του Δημου Περιστεριου στην οδο Αγ.Βασιλειου 62 ωρες 0600-1400

    7 Παρακαλω να ελεγξετε αν ειναι νομιμη η μεταβολη των περουσιακων στοιχειων, καταθεσεων τα τελευταια εικοσι 20 ετη
    κλπ των ιδιων και των παρενθετων προσωπων Δημαρχου, Δημοτικου Συμβουλιου ,Διευθυντων, Προισταμενων, Επιστατων, Υπευθυνων Γραφειων, Τομεων ,Τμηματων του ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

    8 Ελεγξατε αν υπαρχει ρυπανση περιβαλοντος ή μεταφορτωση απορρικαρων

    Άρθρο 2 N 2690/99

    Αυτεπάγγελτη ενέργεια της Διοίκησης

    «Με την επιφύλαξη του επόμενου άρθρου, τα διοικητικά όργανα οφείλουν να προβαίνουν, αυτεπαγγέλτως, στις ενέργειες που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις εντός των οριζομένων, σχετικών, προθεσμιών. Σε περίπτωση που δεν προβλέπεται σχετική προθεσμία, η ενέργεια συντελείταιεντός ευλόγου χρόνου, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβεί το τρίμηνο».

    [Το άρθρο 2 αντικαταστάθηκε ως άνω με την παρ. 1 του άρθρου 5 του ν.3242/2004.(ΦΕΚ 102 Α΄/24.5.2004)]

    Άρθρο 259

    Παράβαση καθήκοντος

    Υπάλληλος που με πρόθεση παραβαίνει τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει στον εαυτό του ή σε άλλο παράνομο όφελος ή για να βλάψει το κράτος η κάποιον άλλο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών, αν η πράξη αυτή δεν τιμωρείται με άλλη ποινική διάταξη.

    Δικονομικά το έγκλημα του αρ 259 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα

    Άρθρο 239 ΠΚ

    Κατάχρηση εξουσίας

    Υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων:

    β) αν εν γνώσει του εξέθεσε σε δίωξη η τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο ή προκάλεσε την απαλλαγή τους από την τιμωρία τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών.

    Δικονομικά το έγκλημα του αρ 239 ΠΚ διώκεται αυτεπάγγελτα

Σχολιάστε